País Valencià 10/09/2017

La denúncia contra Facebook d'una petita empresa valenciana arriba a Brussel·les

Món Orxata ha participat en unes jornades sobre els contractes abusius dels gegants de la xarxa

Ara
1 min
Una treballadora de Món orxata omplint un got amb aquesta tradicional beguda.

ValènciaMón Orxata, l'empresa valenciana que va demandar Facebook pel tancament sense avís previ ni explicacions posteriors de la seva pàgina en la xarxa social estatunidenca el gener del 2016, ha participat aquesta setmana en unes jornades organitzades per la Comissió Europea sobre la regulació de les plataformes digitals. L'objectiu de les sessions és analitzar quines millores en la normativa poden evitar els contractes abusius i les pràctiques comercials deslleials dels gegants de la xarxa.

Una de les empreses que la Comissió Europea ha volgut escoltar de primera mà ha estat Món Orxata, que va denunciar Facebook per danys en el prestigi i en la facturació després que Facebook esborrés totes les dades de la seva pàgina, incloent-hi la informació i les publicacions que havia fet. Món Orxata assegura que el 2016 va patir una reducció de les vendes a internet d'un 36%.

En la temptativa legal contra el gegant tecnològic, un procediment encara en marxa, Món Orxata va aconseguir que aquest mes de maig un magistrat de València decidís jutjar el cas tot i que les condicions del servei de Facebook especifiquen que qualsevol acció legal contra la companyia s'ha de resoldre a Califòrnia, on està registrada l'empresa. El jutjat de València va rebutjar les al·legacions de la xarxa social perquè va considerar que suposaria un cost desproporcionat per a Món Orxata que el procés es traslladés als Estats Units. A més, el magistrat va determinar que la clàusula de sotmetiment a tribunals estrangers és "rigorosament excepcional" i que no es pot interpretar "de manera extensiva".

stats