País Valencià 01/03/2022

El País Valencià destina 300.000 euros a material farmacèutic per a Ucraïna

El Consell ha reservat 2,2 milions més per impulsar altres línies d'ajudes

Ara
2 min
Un moment de la reunió de coordinació del govern valencià per analitzar la crisi humanitària provocada per la invasió d'Ucraïna per part de Rússia.

ValènciaLa Generalitat Valenciana ha activat ja la seva resposta humanitària davant la guerra que es pateix a Ucraïna arran de la invasió russa i ha destinat 300.000 euros en material farmacèutic per a aquest país. A més, el Consell també disposa d'un conveni amb la Creu Roja, que compta amb 300.000 euros disponibles que es mobilitzaran quan l'organització humanitària ho estimi convenient.

En un primer moment, les accions de la Creu Roja aniran dirigides a atendre ciutadans que no han pogut tornar al seu país i que no compten amb familiars al País Valencià perquè se'ls faciliti l'estada, a famílies sol·licitants de protecció i asil amb menors, a persones que han sortit en solitari de la zona de guerra i a treballadors i mariners ucraïnesos que estan treballant en empreses o vaixells situats al País Valencià. Així mateix, hi ha un fons d'emergència d'1,9 milions d'euros que està en reserva perquè s'apliqui quan sigui necessari.

D'altra banda, la conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha previst la prestació d'assessorament jurídic a través dels col·legis professionals d'advocats per ajudar les persones que arribin al País Valencià o que ja hi siguin i necessitin regularitzar la seva situació.

2.094 llits hospitalaris i SIP provisional

De la mateixa manera, la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha informat al ministeri de Sanitat que disposa de 2.094 llits hospitalaris per atendre, si és necessari, persones ferides en aquesta guerra. Del total, 1.900 estan disponibles per a persones adultes i 194 per a pacients pediàtrics. A més, aquest departament habilitarà una targeta sanitària provisional per garantir l'atenció a les persones que arribin al País Valencià.

Finalment, el Servei d'Emergències de la Generalitat habilitarà una línia específica del 112 dedicada a atendre persones refugiades del conflicte entre Rússia i Ucraïna i a les prop de 30.000 persones procedents d'aquest últim país que es calcula que estan en territori valencià en l'actualitat.

stats