Política25/11/2014

Rajoy, sobre la querella a Mas: "Jo no vaig donar cap instrucció a la Fiscalia"

Recomana a CiU que reconegui la "solidaritat" del govern espanyol amb Catalunya

Joan Rusiñol

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimarts al Senat que la Fiscalia actua amb "independència" i ha negat pressions al ministeri públic per querellar-se contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. "Jo no vaig donar cap instrucció a la Fiscalia", ha afirmat el cap de l'executiu espanyol, responent una pregunta del portaveu de CiU a la Cambra Alta, Josep Lluís Cleries.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy, que aquest cap de setmana vinent serà a un acte del PP a Barcelona, ha deixat clar que no canviarà el seu discurs de fons. Ha ofert, de nou, col·laboració a la Generalitat per afrontar els "problemes reals" dels ciutadans. "La situació a Catalunya seria molt difícil", ha argumentat el president espanyol, si l'Estat "no hagués fet un esforç" per pagar, ha dit, proveïdors i serveis públics. Per això, ha instat CiU a "reconèixer" la "solidaritat" espanyola cap a Catalunya.

Cargando
No hay anuncios

El senador Cleries ha lamentat que el govern espanyol hagi donat una resposta als tribunals i no pas política al procés sobiranista. Ha dit que el 9-N va ser un "acte de sobirania" i un "triomf de la dignitat" de la nació catalana. Per això, s'ha mostrat pessimista sobre el fet que Madrid pugui oferir ja cap proposta als catalans: "Està tot explicat amb la querella", ha dit Cleries.

Els senadors de CiU han exhibit uns cartells autoinculpant-se del procés participatiu.