Política 25/11/2014

Rajoy, sobre la querella a Mas: "Jo no vaig donar cap instrucció a la Fiscalia"

Recomana a CiU que reconegui la "solidaritat" del govern espanyol amb Catalunya

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimarts al Senat que la Fiscalia actua amb "independència" i ha negat pressions al ministeri públic per querellar-se contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. "Jo no vaig donar cap instrucció a la Fiscalia", ha afirmat el cap de l'executiu espanyol, responent una pregunta del portaveu de CiU a la Cambra Alta, Josep Lluís Cleries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy, que aquest cap de setmana vinent serà a un acte del PP a Barcelona, ha deixat clar que no canviarà el seu discurs de fons. Ha ofert, de nou, col·laboració a la Generalitat per afrontar els "problemes reals" dels ciutadans. "La situació a Catalunya seria molt difícil", ha argumentat el president espanyol, si l'Estat "no hagués fet un esforç" per pagar, ha dit, proveïdors i serveis públics. Per això, ha instat CiU a "reconèixer" la "solidaritat" espanyola cap a Catalunya.

El senador Cleries ha lamentat que el govern espanyol hagi donat una resposta als tribunals i no pas política al procés sobiranista. Ha dit que el 9-N va ser un "acte de sobirania" i un "triomf de la dignitat" de la nació catalana. Per això, s'ha mostrat pessimista sobre el fet que Madrid pugui oferir ja cap proposta als catalans: "Està tot explicat amb la querella", ha dit Cleries.

Els senadors de CiU han exhibit uns cartells autoinculpant-se del procés participatiu.

stats