Política 27/09/2013

ETA: "És necessari un procés com a poble per fer el nostre camí"

En un extracte del comunicat que el diari 'Gara' publica aquest dissabte, la banda no renega de la seva "trajectòria de lluita"

Acn
1 min
Tres membres d'ETA van ser els encarregats d'anunciar la fi de l'activitat armada el 2011.

BarcelonaLa banda terrorista ETA publica aquest dissabte a través del diari 'Gara' un comunicat amb motiu del Gudari Eguna, el Dia del Soldat, del qual l'edició digital del rotatiu n'extracta aquest divendres alguns fragments.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre d'altres, després dels canvis d'estratègia que hi ha hagut en el moviment independentista basc en els darrers anys, la banda assegura: "És necessari un procés com a poble per fer el nostre camí de la mà de la sobirania i de la justícia social".

El grup terrorista també parla de memòria: "Molts no compartiran la nostra lectura, però [...] no podem acceptar que hàgim de renegar de la nostra trajectòria de lluita i assumir el relat dels opressors".

ETA censura l'actuació del PSOE, que, segons indiquen, "volen tenir presonera Euskal Herria entre el terra que es construeix sobre la violència de l'Estat i el sostre juridicopolític que li nega la paraula i la decisió".

En el terreny de la resolució del conflicte també reclama acords amplis, tot i lamentar que "portem molt de temps allargant la mà als estats perquè entrin al camí de la pau" sense resultats.

Per això considera que cal organitzar un procés "des d'Euskal Herria i mirant a Euskal Herria", per posar la base de la "convivència democràtica", avançar en la "reconciliació nacional" i abordar les conseqüències del conflicte i les situacions d'excepció relacionades amb la confrontació armada.

stats