POLÍTICA
Política 24/04/2013

El Parlament dóna llum verda a la tramitació del projecte de llei d'accessibilitat

L'objectiu de la legislació és establir les condicions necessàries perquè els espais públics permetin l'autonomia i igualtat d'oportunitats de les persones amb discapacitats

Marc Toro
1 min

BarcelonaEl Parlament en bloc ha decidit aquest dimecres donar continuïtat a la tramitació del projecte de llei d'accessibilitat, presentat per la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i que té per objectiu establir les condicions necessàries perquè "els espais d'ús públic, els edificis, els mitjans de transport, els productes, els serveis i els processos de comunicació permetin l'autonomia, la igualtat d'oportunitats i la no-discriminació de les persones amb discapacitat o altres dificultats d'integració amb l'entorn".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cap dels grups parlamentaris ha presentat esmenes a la totalitat del projecte de llei, que, d'aquesta manera, ha superat el primer debat al ple –el de totalitat–. El projecte continuarà la seva tramitació parlamentària en comissió abans de tornar al ple, on serà sotmès a debat i votació final.

Munté ha volgut destacar l'ambició del projecte, que, a diferència de l'anterior normativa vigent, incorpora diversos àmbits d'aplicació més enllà de les barreres arquitectòniques. Tot i l'acord dels partits, socialistes i populars han criticat la falta de concreció del projecte, que han titllat de mera "declaració de voluntats", i els terminis fixats. "Aquesta llei ho fia tot a un decret que el Govern té tres anys per aprovar i en alguns temes fins a 20 anys per desenvolupar", ha lamentat la diputada socialista Núria Segú.

stats