Política05/05/2015

Alberto Fernández (PP): "Fa temps que he deixat d'anar al psicòleg quan surten les enquestes"

Retreu a Trias els seus "complexos" i a Colau que podria canviar el nom de la seva candidatura per "Barcelona en comunista"

Mario Martín Matas

BarcelonaEl candidat a l'Ajuntament de Barcelona pel PP, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat aquest dimarts que no tem els resultats que li auguren les enquestes de cara a les properes eleccions municipals del 24-M, i que reflecteixen que podria perdre bona part dels 9 regidors que té en l'actualitat: "Fa temps que he deixat d'anar al psicòleg quan surten les enquestes", ha assegurat durant el dinar col·loqui celebrat al Círculo Ecuestre. El candidat del PP ha precisat que el seu partit no ha encarregat cap enquesta, "entre d'altres raons perquè costen una dinerada", i ha considerat que molt sovint s'equivoquen. Per a corroborar la seva tesi ha recordat que l'enquesta del CIS prèvia a les municipals del 2011 li donava 6 regidors, tres menys dels que van obtenir finalment.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández Díaz ha afegit que no funcionar a cop d'enquestes és una mostra més de la seva actitud enfront de la propera contesa electoral, quelcom que li permet no ser ostatge del seu discurs, una crítica que sí ha estès als candidats de CiU, Xavier Trias, i de Barcelona en Comú, Ada Colau. Fernández Díaz ha presumit de tenir un "model ideològic nítid" i unes "conviccions profundes" per poder garantir que no posarà Barcelona al servei de la "deriva independentista" i tampoc portarà la ciutat al retrocés que implicaria tornar a les polítiques del tripartit. "La candidatura de l'antisistema Colau podria dir-se perfectament Barcelona en comunista", ha etzibat.

Cargando
No hay anuncios

Exemple dels suposats "complexos" de Trias, el candidat del PP ha esmentat que Juan Antonio Samaranch encara no tingui un carrer a Barcelona, que no s'hagi enderrocat l'edifici de Can Vies, que la Generalitat mantingui un deute de més de 300 milions d'euros o que la capital catalana no hagi aprovat una nova ordenança de civisme, quelcom que ell ha promès perquè considera imprescindible per fer front l'incivisme amb "fermesa i mà dura".

És la quarta vegada que Fernández Díaz es presenta a l'Ajuntament i aquesta és una de les cartes que jugarà: fer valer la seva experiència. Assegura que serà previsible i que no farà cap promesa en campanya que no hagi fet durant la legislatura, perquè entén que si algú té una idea bona per a la ciutat ja l'hauria d'haver proposada durant els últims quatre anys, i preveu exhibir la seva capacitat per haver arribat a pactes puntuals amb CiU o amb el PSC de Pasqual Maragall com a aval que posarà la ciutat per davant d'interessos partidistes. En qualsevol cas, el rebuig central a l'independentisme serà un dels pilars de la seva campanya, i les seves crítiques a Trias per aquest flanc, contínues.

Cargando
No hay anuncios

Immigració en campanya

En un discurs en què ha alternat castellà i català, Fernández Díaz ha deixat entreveure que la immigració també formarà part del seu discurs durant els propers dies, després d'assegurar que tot i que Barcelona és una ciutat d'acollida cal exigir als immigrants que compleixen les normes i "que entrin per la porta complint la llei i no per la finestra infringint-la". Sota el seu parer, els immigrants han de tenir drets, però també "obligacions i deures". Encara ha anat més enllà en afirmar que "no té cap tipus de lògica que una persona que arriba de forma il·legal es pugui censar i al dia següent pugui accedir a drets essencials com una vivenda social".