Política29/08/2016

El Govern exigeix a PP i C's que "treguin les mans" del sistema educatiu català

Albiol demana una reunió amb Puigdemont per explicar-li l'acord entre Mariano Rajoy i Albert Rivera

Acn

BarcelonaDesprés del pacte entre Ciutadans i PP per a la investidura que comença demà, el govern de la Generalitat ha valorat aquest dilluns el contingut de l'entesa. La portaveu i consellera de la Presidència, Neus Munté, ha exigit al govern espanyol que "tregui les mans del sistema educatiu" perquè "no es canviarà ni una coma". En una entrevista a TV3 recollida per l'ACN, Munté ha recordat que no és la primera vegada que C’s amenaça la immersió lingüística i ha acusat el partit d’Albert Rivera de "canviar de principis segons com bufa el vent", però mantenint-se "fidel al seu principi fundacional de carregar-se la immersió".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el si del pacte signat entre el partit taronja i els populars s'inclou la implementació del model trilingüe a totes les escoles, és a dir, amb català, castellà i anglès.

Cargando
No hay anuncios

"Estem molt tranquils perquè estem emparats en la LEC i en l'Estatut i tenim un consens social molt ampli al voltant de la immersió lingüística", ha dit Munté, que assegura que amb aquest tema tant PP com C's fan "absoluta demagògia".

Tot el que has de saber sobre el pacte La també vicepresidenta del Partit Demòcrata Català (PDC) ha insistit que els vuit diputats del PDC al Congrés votaran un no com una "casa de pagès" a la investidura de Mariano Rajoy i veu "impensable que ni tan sols puguin abstenir-se".

Cargando
No hay anuncios

Més tard, en roda de premsa, la coordinadora del PDC, Marta Pascal, ha titllat l'entesa per la investidura de "pacte contra Catalunya" i ha criticat que PP i C's vulguin "arraconar" el català a l'escola quan el sistema d'immersió lingüística garanteix el "ple domini" de totes les llengües. "No volem que Rajoy sigui president d'Espanya, no volem que el PP i C's trenquin el model d'escola catalana", ha dit Pascal a més d'anunciar que el PDC votarà no a la investidura del líder popular.

Albiol vol explicar l'acord per evitar "interpretacions interessades"

Cargando
No hay anuncios

El líder del Partit Popular de Catalunya, Xavier García Albiol, ha demanat avui una reunió amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per explicar-li "en primera persona" l'acord d'investidura entre PP i C's per fer president Mariano Rajoy.

Albiol creu que Puigdemont i el vicepresident, Oriol Junqueras, han de conèixer "sense interpretacions interessades" la seva proposta de finançament autonòmic i d'ensenyament trilingüe. A més, Albiol ha explicat que vol donar "l'oportunitat" al president de parlar amb altres formacions que no siguin la CUP, però ha assegurat que no pretén obtenir l'abstenció del PDC en la investidura de Rajoy.

Cargando
No hay anuncios

Puigdemont ja va anunciar al juliol la seva intenció d'iniciar una ronda de reunions amb la CUP i amb altres grups polítics per separat per escoltar les seves propostes de cara a la qüestió de confiança que se celebrarà el 28 de setembre.