Política01/04/2013

Alfred Bosch demana a Duran que digui si desitja la consulta o només pretén "generar dubtes"

El portaveu d'ERC al Congrés considera que els votants de CiU tenen "tot el dret del món a saber què pensa i què vol" el líder d'Unió

Efe

BarcelonaEl portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha demanat aquest dilluns al també portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, que aclareixi d'una vegada si desitja la consulta d'autodeterminació de Catalunya "o només li interessa generar dubtes i obrir interrogants cada setmana".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi ha partits als quals els costa expressar-se mitjançant una sola veu, i això li passa a CiU, però també al PSC, mentre que a ERC potser li havia passat abans, però ara no és el cas. Anem tots a l'una i toquem la mateixa música", ha afirmat Bosch en declaracions a Efe.

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, ha demanat a la resta de partits "que siguin molt clars i que diguin amb total transparència el que desitgen i es posin d'acord entre ells mateixos, perquè si no, això desorienta els ciutadans".

"El que no pot ser és que Duran i Lleida llanci interrogants sobre el procés d'autodeterminació i després hagi de sortir el president de Catalunya a refer les seves paraules o a tancar els interrogants que ha obert. Aquesta no és una forma saludable de dirigir-se a la gent", ha remarcat Bosch.

Cargando
No hay anuncios

"A mi el que m'agradaria saber és què vol Duran, perquè encara no ho sé. Vol interferir en el procés? El vol frenar? El vol allargar? O bé per contra vol ajudar?, perquè depenent del que vulgui, podrem pronunciar-nos els altres", ha afegit.

"Ara mateix desitjaria que Duran em digués si vol o no que la consulta es faci com més aviat millor, i si demano que sigui clar no és tant per nosaltres com per la gent", ha explicat.

Cargando
No hay anuncios

Segons Bosch, el líder d'Unió (UDC) i portaveu de CiU al Congrés "hauria de tenir present que la gent després ha de decidir si el torna a votar o no, i la que l'ha votat té tot el dret del món a saber què pensa i què vol".

"Que Duran parli clar sobre si vol o no la consulta", ha insistit el portaveu republicà abans d'assenyalar que "en altres qüestions, quan ell vol, s'expressa molt clarament".

Cargando
No hay anuncios

"Ens agradaria saber si li sembla bé la pregunta directa que proposem nosaltres per a la consulta, i si li sembla normal anar obrint dubtes i interrogants cada setmana; potser el que desitja és precisament això, generar dubtes, per això seria interessant que s'expliqui", ha insistit Alfred Bosch.