Política13/10/2014

Castellà (Unió) surt en defensa de Mas en una carta al 'Corriere della Sera' per replicar a Enrico Letta

L'exprimer ministre italià retreia en un article al mateix diari el "populisme institucional" d'Artur Mas i el contraposava a les "posicions raonables" de Duran. "Els catalans només volem votar", replica Castellà, que recorda que Unió forma part del Govern d'Artur Mas

M.colomer

Barcelona"Els catalans volem simplement que se'ns deixi votar sobre el nostre futur polític". Així s'expressava Antoni Castellà, dirigent d'Unió integrant de l'ala independentista del partit, en la rèplica que ha publicat aquest dissabte passat el 'Corriere della Sera' a un article de l'exprimer ministre italià Enrico Letta en el mateix diari en què contraposava el "populisme institucional" d'Artur Mas -a qui defensa- amb l'aposta per la consulta d'autodeterminació, amb les "posicions raonables" com la tercera via de Josep Antoni Duran i Lleida i feia un paral·lelisme entre els referèndums escocès i català amb l'inici de la I Guerra Mundial.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Castellà, que en la seva rèplica recorda a Letta que Unió forma part del Govern de la Generalitat que presideix Mas i que també és signant dels acords polítics per la consulta, explica que la llei de consultes va rebre el suport del 80% dels diputats del Parlament. També, recorda que "fa tres anys que una majoria social del poble català reivindica, any rere any, el dret a votar, lliures de populisme". I defensa el caràcter "democràtic i pacífic", a més de "majoritari i transversal", del procés polític català.

Cargando
No hay anuncios

La lliçó d'Escòcia

El dirigent independentista d'Unió també erigeix el referèndum d'escòcia com una "lliçó positivca per la democràcia". Per això, defensa que els catalans han de poder votar quin futur polític volen pel país. "Catalunya vol decidir si pot ser un país normal, tant independent o tant dependent com ho són Dinamarca o Àustria", reivindica, i recorda que el Govern ha fet diversos intents per acordar la consulta amb el govern espanyol. "El respecte per la democràcia i la diversitat forma part del nucli fundacional de la Unió Europea", conclou.