CRISI A CIU
Política17/06/2015

Els crítics d'Unió amb càrrec es rebel·len: no sortiran del Govern

Antoni Castellà, líder del sector renovador, demana un congrés extraordinari per decidir si van per separat de CDC i amb un programa no independentista a les eleccions

O. March / R. Mateos

BarcelonaEls membres crítics de la direcció d'Unió que formen part del Govern es rebel·len i no abandonen l'executiu. Així ho ha anunciat el seu líder, Antoni Castellà, que ha reclamat un congrés extraordinari per decidir si Unió es presenta separadament de CDC a les eleccions del 27-S amb un programa contrari a la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Castellà, que és secretari d'Universitats i Recerca dins del departament d'Economia que capitaneja Andreu Mas-Colell, ha deixat clar que no pensa acatar la decisió presa pel comitè de govern d'Unió aquest dimecres, en el sentit que tots els càrrecs d'Unió a la Generalitat pleguin, en ple xoc amb Convergència pel seu emplaçament a Unió a definir-se sobre la independència. "No dimitiré per pressionar el president de la Generalitat perquè renunciï a la independència", ha dit Castellà.

Cargando
No hay anuncios

Castellà no és l'únic membre del bloc independentista dels democristians que actualment ocupa un càrrec al Govern. També ho fa, per exemple, el secretari d'Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala. Un altre nom és el del director general de Recerca, Josep Martorell, igualment alineat amb el sector sobiranista.