Política03/01/2018

José Antonio Pérez Tapias estripa el carnet del PSOE: "'Socialista' es diu de moltes maneres"

A través de Twitter, ha anunciat que ha transmès la baixa a Pedro Sánchez

Ot Serra

MadridL'exdiputat del PSOE al Congrés José Antonio Pérez Tapias ha estripat el carnet, tal com ha anunciat ell mateix a través de Twitter. "He escrit a Pedro Sánchez per desitjar-li un bon 2018 i per comunicar-li la meva decisió, meditada durant molt temps, de demanar la baixa del partit". Amb aquest missatge és com ha fet pública la notícia, que ha acompanyat d'una última frase: "'Socialista' es diu de moltes maneres".

Cargando
No hay anuncios

Pérez Tapias es va afiliar al PSOE el 1993 i va ser portaveu del corrent Esquerra Socialista abans d'ocupar càrrecs públics com el de delegat de Cultura de la Junta d'Andalusia a la província de Granada entre el 2004 i el 2006. Va renunciar-hi en ser escollit diputat al Congrés en l'última legislatura de govern socialista amb José Luis Rodríguez Zapatero com a president (2007-2011). Actualment és degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Granada.

En l'àmbit orgànic, Pérez Tapias va intentar discutir la secretaria general del partit a Pedro Sánchez i Eduardo Madina el 2014 i, després, en la lluita de Sánchez amb Susana Díaz per pilotar el PSOE, va donar suport actiu a l'actual líder socialista. L'exdiputat andalús també va fer acte de presència en l'assemblea constituent de Podem el 2014.

Cargando
No hay anuncios

Tot i que no n'ha explicat públicament els motius, la baixa de Pérez Tapias arriba després que el PSOE hagi donat suport a Mariano Rajoy amb la liquidació de l'autogovern de Catalunya. Fonts del partit han apuntat a l'ARA que "respecten la decisió" i posen en relleu la "lleialtat, compromís i exemple" que ha "demostrat al llarg de la seva militància". "Li desitgem sort i li fem arribar la disposició a seguir col·laborant plegats perquè hi hagi un canvi de govern liderat per l'esquerra que representa el PSOE", han afegit.