POLÍTICA
Política06/06/2013

L'Armada espanyola pagarà 14 milions a una empresa americana perquè l'ajudi amb el submarí amb sobrepès

La inspecció tècnica del submarí espanyol va constatar que li sobren ni més ni menys que 75 tones

Europa Press

MadridL'Armada espanyola pagarà 14 milions d'euros a l'empresa nord-americana que assessorarà Navantia per resoldre el problema en la construcció del submarí S-80, després que una revisió tècnica revelés que li sobren almenys 75 tones, una complicació que retardarà el seu lliurament al almenys dos anys. L'Armada ha arribat a un acord amb la US Navy per començar els treballs d'assessorament, que portarà a terme l'empresa nord-americana Electric Boat per 14 milions d'euros que es pagaran en tres anys.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cost d'aquestes complicacions del programa S80 l'assumeix l'Armada, encara que fonts del Ministeri que dirigeix Pedro Morenés han apuntat que després caldrà arribar a un "acord" amb Navantia, per ajustar el sobrecost per les dificultats que han sorgit i que, a més, han obligat a sotmetre a una revisió total al submarí Tramuntana, que costarà 30 milions d'euros.

Cargando
No hay anuncios

2.135 milions per quatre submarins

El programa S80 preveu la construcció de quatre submarins d'aquesta nova classe per a l'Armada, per un import total de 2.135 milions d'euros. Els problemes que han sorgit en el seu desenvolupament han deixat aquest projecte al marge de la renegociació dels grans programes d'armament.

Cargando
No hay anuncios

A principis del passat mes de maig, Navantia va fer públics els problemes detectats en una revisió tècnica, que va revelar "algunes desviacions relacionades amb el balanç de pesos del submarí" i que n'ajornaran fins 2017 almenys el seu lliurament. Després, fonts de Defensa han indicat que el càlcul revela un sobrepès d'almenys 75 tones.