POLÍTICA
Política 06/06/2013

L'Armada espanyola pagarà 14 milions a una empresa americana perquè l'ajudi amb el submarí amb sobrepès

La inspecció tècnica del submarí espanyol va constatar que li sobren ni més ni menys que 75 tones

Europa Press
1 min
El ministre de Defensa, Pedro Morenés / ACN - Marta Guasch

MadridL'Armada espanyola pagarà 14 milions d'euros a l'empresa nord-americana que assessorarà Navantia per resoldre el problema en la construcció del submarí S-80, després que una revisió tècnica revelés que li sobren almenys 75 tones, una complicació que retardarà el seu lliurament al almenys dos anys. L'Armada ha arribat a un acord amb la US Navy per començar els treballs d'assessorament, que portarà a terme l'empresa nord-americana Electric Boat per 14 milions d'euros que es pagaran en tres anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cost d'aquestes complicacions del programa S80 l'assumeix l'Armada, encara que fonts del Ministeri que dirigeix Pedro Morenés han apuntat que després caldrà arribar a un "acord" amb Navantia, per ajustar el sobrecost per les dificultats que han sorgit i que, a més, han obligat a sotmetre a una revisió total al submarí Tramuntana, que costarà 30 milions d'euros.

2.135 milions per quatre submarins

El programa S80 preveu la construcció de quatre submarins d'aquesta nova classe per a l'Armada, per un import total de 2.135 milions d'euros. Els problemes que han sorgit en el seu desenvolupament han deixat aquest projecte al marge de la renegociació dels grans programes d'armament.

A principis del passat mes de maig, Navantia va fer públics els problemes detectats en una revisió tècnica, que va revelar "algunes desviacions relacionades amb el balanç de pesos del submarí" i que n'ajornaran fins 2017 almenys el seu lliurament. Després, fonts de Defensa han indicat que el càlcul revela un sobrepès d'almenys 75 tones.

stats