Política20/06/2014

El Govern veu díficil que Mas i Felip VI es puguin reunir el 26 de juny a Girona

El president i el monarca coincidiran al Fòrum Impulsa. La vicepresidenta Ortega creu que seria una "bona data" però Homs dubta que la trobada es pugui fer tan aviat

Acn

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha afirmat aquest divendres que el 26 de juny seria una "bona data" perquè el president de la Generalitat, Artur Mas, i el rei Felip VI es reunissin, aprofitant que tots dos assistiran a la inauguració del Fòrum Impulsa de Girona. Ortega, però, ha deixat clar que s'ha de ser "conscient dels tempos", ja que el nou monarca va ser proclamat tot just aquest dijous.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Més tard, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha refredat aquesta possibilitat i ha dit que veu difícil que la reunió es pugui fer tan aviat. "No tinc la sensació que es pugui concretar aquell dia", ha indicat aquest divendres als periodistes. En tot cas, està convençut que la reunió es formalitzarà properament –"abans o després de l'estiu"– si finalment no es pot "improvisar" alguna trobada el 26 de juny.

Cargando
No hay anuncios

Respecte al discurs de Felip VI, Ortega ha dit, en declaracions a Catalunya Ràdio, que la "demanda" i "l'empenta" cap al diàleg que va esmentar el monarca són una "bona aposta", si bé també ha remarcat que "no esperàvem cap proclamació diferent", en referència al caràcter plurinacional de l'Estat. Ortega ha destacat que la voluntat de cercar suport al diàleg és "positiva" i s'ha mostrat "convençuda" que Felip VI tindrà "un paper facilitador d'aquest diàleg".

No obstant això, ha comentat que la recerca d'una "solució" per poder decidir el futur de Catalunya s'haurà de situar en l'àmbit polític. Per la vicepresidenta, Felip VI sap que el respecte per la monarquia "se'l guanyarà amb el respecte a la pluralitat nacional, ideològica i lingüística".

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha explicat que ha mantingut trobades amb la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáez de Santamaría, que ha emmarcat dins la "discreció" i en les quals s'han tractat "diversos temes del dia a dia i d'abast polític". En el cas d'aquest dijous, les dues vicepresidentes i alguns ministres també van tractar de concertar una trobada entre Felip VI i el president Mas "al més aviat possible", en funció de les seves respectives agendes.