Política08/07/2012

Mas demana a Rajoy que diferenciï entre autonomies i faci els seus propis deures

"El govern espanyol ha fet menys del que havia de fer", assegura el president de la Generalitat

Efe

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat avui al president del Govern, Mariano Rajoy, que quan demana més esforços a les autonomies, diferenciï entre unes i altres, i faci, a més, els seus propis deures en matèria d'ajustos, "ja que ha fet menys del que havia de fer" en aquest sentit.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els deures s'han de fer a tots els nivells i no es pot carregar contra les autonomies com si fossin un tot únic, cal diferenciar entre unes i altres, perquè no totes parteixen de la mateixa herència rebuda ni totes estan fent exactament el mateix", ha dit avui Mas en un acte solidari a Barcelona per l'esclerosi múltiple.

Cargando
No hay anuncios

Les declaracions del president català arriben l'endemà que Rajoy hagi demanat més esforços en matèria d'ajustos a les autonomies per complir amb els objectius de dèficit i donar credibilitat amb vista a Europa i als mercats financers.

Mas és partidari de continuar amb els ajustos, però demana al Govern que faci la seva part: "El Govern central ha de contribuir a fer els seus propis deures bastant més que no ho ha fet fins ara. Ho ha carregat tot sobre l'esquena de les autonomies, i ha fet menys del que havia de fer", ha dit.

Cargando
No hay anuncios

Per això, Mas ha fet una crida, una vegada més, a Rajoy perquè apliqui ajustos com la reducció salarial als funcionaris, cosa que la Generalitat ja ha fet: "Té marge per fer més que no ha fet fins ara", ha conclòs el president català.