Política04/09/2017

Artur Mas: "La participació de l'1-O ha de ser netament superior a la del 9-N"

L'expresident, en una entrevista a la SER, ha dit que "si es prenen decisions unilaterals a Catalunya no és per ganes, sinó per absència de diàleg i negociació de l’Estat"

Albert Solé

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Artur Mas tampoc vol fixar un mínim de participació en el referèndum de l'1 d'octubre, però sí que fa una comparació: "La participació de l'1-O ha de ser netament superior a la del 9-N". I quina va ser la participació del 9-N? Mai es va calcular perquè no hi havia un cens amb el qual calcular quin percentatge van suposar els 2,3 milions de votants en el procés participatiu del 2014.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas va explicar en una entrevista a la Cadena SER que només hauria acceptat fixar un mínim de participació amb una condició: "No hi ha més remei que no establir-la. Si Madrid hagués acceptat el referèndum, podria haver demanat fixar un mínim". I va recordar l'argument que fa servir el Govern per no fer-ho, que les normes internacionals recomanen no fer-ho per no fomentar el boicot del bàndol del 'no'.

Cargando
No hay anuncios

Desobediència i unilateralitat

Artur Mas no és gens partidari ni de la desobediència ni de prendre decisions unilaterals, però ha admès que s'hi ha vist abocat: "Si es prenen decisions unilaterals a Catalunya no és per ganes, sinó per absència de diàleg i negociació de l’Estat".

Cargando
No hay anuncios

L'expresident, però, recorda que "l’1-O decidirem si volem ser independents, però la implementació del resultat no es fa en un dia. El 2-O comença el moment d’explicar al món que ja tenim el mandat per ser independents, però oferint-nos a dialogar amb Madrid, Brussel·les i totes les capitals del món".