Política 04/09/2017

Artur Mas: "La participació de l'1-O ha de ser netament superior a la del 9-N"

L'expresident, en una entrevista a la SER, ha dit que "si es prenen decisions unilaterals a Catalunya no és per ganes, sinó per absència de diàleg i negociació de l’Estat"

Albert Solé
1 min
Mas considera “necessària però injusta” la decisió d’apartar Gordó

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Artur Mas tampoc vol fixar un mínim de participació en el referèndum de l'1 d'octubre, però sí que fa una comparació: "La participació de l'1-O ha de ser netament superior a la del 9-N". I quina va ser la participació del 9-N? Mai es va calcular perquè no hi havia un cens amb el qual calcular quin percentatge van suposar els 2,3 milions de votants en el procés participatiu del 2014.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas va explicar en una entrevista a la Cadena SER que només hauria acceptat fixar un mínim de participació amb una condició: "No hi ha més remei que no establir-la. Si Madrid hagués acceptat el referèndum, podria haver demanat fixar un mínim". I va recordar l'argument que fa servir el Govern per no fer-ho, que les normes internacionals recomanen no fer-ho per no fomentar el boicot del bàndol del 'no'.

Desobediència i unilateralitat

Artur Mas no és gens partidari ni de la desobediència ni de prendre decisions unilaterals, però ha admès que s'hi ha vist abocat: "Si es prenen decisions unilaterals a Catalunya no és per ganes, sinó per absència de diàleg i negociació de l’Estat".

L'expresident, però, recorda que "l’1-O decidirem si volem ser independents, però la implementació del resultat no es fa en un dia. El 2-O comença el moment d’explicar al món que ja tenim el mandat per ser independents, però oferint-nos a dialogar amb Madrid, Brussel·les i totes les capitals del món".

stats