Política09/11/2014

En llibertat els cinc detinguts per l'atac feixista en un punt de participació de Girona

L'Ajuntament de Girona denuncia el grup d'ultres han entrat a l'Escola d'Hosteleria de Girona cridant "Viva España!"

A.s. / Agències

BarcelonaEls cinc feixistes encaputxats han entrat a la seu però han acabat fugint davant l'oposició de la gent. Els votants han atrapat un dels ultres, i la resta els han detingut els Mossos.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una de les persones que estaven fent cua a l'Escola d'Hosteleria, Pau Costal, ha explicat la seva versió dels fets a l'ARA : "Estàvem fent cua al carrer i he vist passar un grup de nois amb estètica 'skin' que s'ha saltat la cua i entrava al local". Costal explica que ell no ha vist què ha passat a dins, però ha sentit els crits de "Viva España!" i la trencadissa de plats. "De cop hem vist sortir un dels agressors i quatre persones darrere seu que l'han reduït mentre evitaven que els pegués". Llavors ha arribat una agent dels Mossos, que ha sigut aplaudida per la gent, i s'ha endut l'agressor amb una furgoneta. "Després ha sortit un voluntari que ens ha explicat què ha passat, i que hauríem d'esperar una estona per seguir votant fins que poguessin escombrar els plats trencats".

Cargando
No hay anuncios

Altres testimonis presencials han explicat a l'ACN que els encaputxats han irromput a crits a la zona del bar, on hi havia també urnes. Han tirat a terra plats i gots i han anat corrent cap a les urnes. Han aconseguit tirar-ne dues a terra, una de les quals s'ha fet malbé. Després dels fets, els voluntaris han precintat les dues urnes.

Cargando
No hay anuncios

Aleshores han intentat fugir corrent, però la gent que hi havia a l'interior del recinte n'ha aconseguit aturar dos. A un tercer l'han aturat quan ja sortia per la porta. A aquest li han tret la caputxa, i la gent de la cua li ha fet fotografies. També se l'ha insultat. Els altres dos individus han aconseguit fugir.

Cargando
No hay anuncios

A tots tres se'ls ha retingut fins que han arribat els Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal de Girona, que s'han fet càrrec de la situació. De fet, amb motiu del 9-N, i amb l'objectiu d'evitar aldarulls, tots dos cossos han muntat un operatiu de seguretat conjunt a la ciutat.

Els agents, després de custodiar els tres encaputxats a qui la gent ha pogut retenir, han començat a buscar els altres dos individus i finalment els han trobat. Tots cinc han quedat detinguts. Es tracta de cinc persones d'entre 21 i 34 anys, totes de nacionalitat espanyola. Segons han confirmat els Mossos, se'ls acusa de delictes de lesions, danys i desordres públics. Tots cinc quedaran en llibertat després de declarar, a l'espera que els citi el jutge.

Cargando
No hay anuncios
Cargando
No hay anuncios

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha penjat els tuits amb les fotos de l'assalt i reclama que la Fiscalia actuï contra aquestes persones.