Política 09/11/2014

En llibertat els cinc detinguts per l'atac feixista en un punt de participació de Girona

L'Ajuntament de Girona denuncia el grup d'ultres han entrat a l'Escola d'Hosteleria de Girona cridant "Viva España!"

A.s. / Agències
2 min
Els feixista han xafat una de les urnes / @KRLS

BarcelonaEls cinc feixistes encaputxats han entrat a la seu però han acabat fugint davant l'oposició de la gent. Els votants han atrapat un dels ultres, i la resta els han detingut els Mossos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una de les persones que estaven fent cua a l'Escola d'Hosteleria, Pau Costal, ha explicat la seva versió dels fets a l'ARA : "Estàvem fent cua al carrer i he vist passar un grup de nois amb estètica 'skin' que s'ha saltat la cua i entrava al local". Costal explica que ell no ha vist què ha passat a dins, però ha sentit els crits de "Viva España!" i la trencadissa de plats. "De cop hem vist sortir un dels agressors i quatre persones darrere seu que l'han reduït mentre evitaven que els pegués". Llavors ha arribat una agent dels Mossos, que ha sigut aplaudida per la gent, i s'ha endut l'agressor amb una furgoneta. "Després ha sortit un voluntari que ens ha explicat què ha passat, i que hauríem d'esperar una estona per seguir votant fins que poguessin escombrar els plats trencats".

Un dels feixistes mentre el retenien alguns dels testimonis / ACN

Altres testimonis presencials han explicat a l'ACN que els encaputxats han irromput a crits a la zona del bar, on hi havia també urnes. Han tirat a terra plats i gots i han anat corrent cap a les urnes. Han aconseguit tirar-ne dues a terra, una de les quals s'ha fet malbé. Després dels fets, els voluntaris han precintat les dues urnes.

Aleshores han intentat fugir corrent, però la gent que hi havia a l'interior del recinte n'ha aconseguit aturar dos. A un tercer l'han aturat quan ja sortia per la porta. A aquest li han tret la caputxa, i la gent de la cua li ha fet fotografies. També se l'ha insultat. Els altres dos individus han aconseguit fugir.

A tots tres se'ls ha retingut fins que han arribat els Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal de Girona, que s'han fet càrrec de la situació. De fet, amb motiu del 9-N, i amb l'objectiu d'evitar aldarulls, tots dos cossos han muntat un operatiu de seguretat conjunt a la ciutat.

Els agents, després de custodiar els tres encaputxats a qui la gent ha pogut retenir, han començat a buscar els altres dos individus i finalment els han trobat. Tots cinc han quedat detinguts. Es tracta de cinc persones d'entre 21 i 34 anys, totes de nacionalitat espanyola. Segons han confirmat els Mossos, se'ls acusa de delictes de lesions, danys i desordres públics. Tots cinc quedaran en llibertat després de declarar, a l'espera que els citi el jutge.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha penjat els tuits amb les fotos de l'assalt i reclama que la Fiscalia actuï contra aquestes persones.

stats