BARÒMETRE DEL CIS
Política26/10/2011

L'atur es manté com la principal preocupació dels ciutadans espanyols

El terrorisme d'ETA se situa en un 3,3%, tot i que l'enquesta es va dur a terme quan la banda encara no havia fet públic l'anunci sobre el cessament definitiu de la seva activitat armada

Acn

BarcelonaL'atur es manté com el principal problema dels ciutadans espanyols, amb el 81% dels casos, segons el baròmetre d'octubre del CIS. En segon lloc se situen els problemes de caire econòmic, amb el 51,3%, i de la classe política i els partits polítics, amb el 23,6%. Pel que fa la situació econòmica, el 86% creu que és dolenta o molt dolenta, el 71,9% pensa que d'aquí un any serà igual o pitjor i el 14,5% preveu que sigui millor.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, de l'enquesta es desprèn que els espanyols confien abans amb les forces armades, els mitjans de comunicació i la monarquia -per aquest ordre- que amb el govern, que se situa en el penúltim lloc, en onzena posició. La majoria dels enquestats, un 39,2%, assegura que la política els genera desconfiança, mentre que un 15,7% diu que els causa indiferència i un 14,7%, avorriment. I és que un 73,6% pensa que la situació política és dolenta o molt dolenta i un 92,1% diu que és igual o pitjor que fa un any.

Cargando
No hay anuncios

Pel que fa les preocupacions, l'atur es manté una vegada mes al capdavant, amb el 81%; seguit dels problemes de caire econòmic i la classe política i els polítics, amb el 51,3% i el 23,6% respectivament. El terrorisme d'ETA se situa en un 3,3%, tot i que l'enquesta es va dur a terme entre l'1 i el 9 d'octubre, quan la banda encara no havia fet públic l'anunci sobre el cessament definitiu de la seva activitat armada.

D'altra banda, un 28,1% pensa que l'actuació del PP com a partit de l'oposició és regular, mentre que un 58% considera que és dolenta o molt dolenta. Només el 9,5% creu que és bona o molt bona.

Cargando
No hay anuncios

Pel que fa la valoració dels ministres, cap arriba a l'aprovat. La ministra de Defensa, Carme Chacón, encapçala la llista amb un 4,40, seguida de la ministra de Medi Ambient, Rosa Aguilar, amb un 4,10; i la ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez, amb un 3,94. La vicepresidenta del govern espanyol i ministra d'Economia, Elena Salgado, obté un 3,59 i el portaveu de l'executiu i el ministre de Foment, José Blanco, un 3,43.