Política04/11/2017

Barcelona en Comú consultarà a les bases si trenca amb el PSC a l'Ajuntament de Barcelona

La formació de Colau s'ha mostrat crítica amb el suport dels socialistes al 155

Ara

BarcelonaBarcelona en Comú consultarà a les seves bases la continuïtat del pacte amb el PSC a l'Ajuntament de la capital catalana. Així ho ha decidit aquest dissabte el plenari de la formació després de debatre internament al llarg de dues setmanes la situació política a la ciutat i a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Barcelona en Comú, per responsabilitat i coherència amb la radicalitat democràtica de l'organització, ha decidit organitzar la consulta", ha manifestat Susanna Segovia, portaveu de la formació, en un comunicat. En total, estan cridades a participar-hi unes 10.000 persones.

Cargando
No hay anuncios

Al llarg dels debats amb la militància, en què des de la formació afirmen que hi han participat unes 300 persones, s'ha constatat el rebuig a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució però també a la declaració d'independència. "S'ha parlat a partir de raons de radicalitat democràtica i la defensa d'autogovern", ha afegit Segovia, que ha admès la diversitat d'opinions, això sí, dins la formació.

La consulta, que es farà de manera telemàtica, s'obrirà previsiblement dimecres i es tancarà a finals de setmana. Una setmana, a més, que pot ser clau també per a la situació política a Catalunya: dimecres hi ha prevista una aturada general, dijous els membres de la mesa sobiranistes acudeixen a Madrid a declarar, i està pendent que la justícia belga examini l'ordre d'extradició que ha emès la jutge de l'Audiència Nacional que ha posat en presó preventiva sis consellers i el vicepresident, Oriol Junqueras.