Política 04/02/2015

Festa, ranxeres i 'coca-coles' per a tothom: així va ser l'última nit de Bárcenas a presó

"Que es fotin els que intenten que el meu pare pagui els plats trencats del PP després de 20 anys d'irregularitats", exclama el fill de l'extresorer del PP en una entrevista a la revista Vice, on reconeix les seves simpaties pel partit d'Albert Rivera

Europa Press
2 min
Luis Bárcenas, a la sortida de la presó

MadridL'extresorer del PP Luis Bárcenas va celebrar la seva última nit a la presó de Soto del Real convidant a 'coca-coles' de la màquina i cantant ranxeres i temes clàssics espanyols amb els seus companys presos del mòdul 4, als qui va saludar un cop va sortir de la presó, el 22 de gener, mostrant quatre dits a les càmeres de televisió. Així ho ha revelat el seu fill Guillermo en una entrevista a la revista Vice.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Va ser, segons el seu fill, una manera d'acomiadar-se dels seus companys però també de "demostrar que no havien pogut amb ell". "Perquè quan va reconèixer l'existència d'una comptabilitat B en el PP, va canviar radicalment el tracte que rebia per part del director de Soto del Real i del secretari general d'Institucions Penitenciàries, Ángel Yuste. El meu pare es va quedar sol, sense cap suport al partit i veient-se com a blanc de totes les tertúlies i informatius", afegeix. Bárcenas va romandre un total de 574 dies a la presó.

La música, segons el relat del fill, va servir-li de "vàlvula d'escapament" a Bárcenas des que va ingressar a la presó. "Era una forma de dir: 'Que es fotin els que pensen que sóc prou 'pijo' com per merèixer el que m'està passant o els que es creuen amb el dret de difamar la meva família perquè han llegit en un diari que Luis Bárcenas és el causant de la crisi. Que es fotin els que intenten que el meu pare pagui els plats trencats del PP després de 20 anys d'irregularitats", agrega.

Guillermo Bárcenas admet, d'altra banda, les seves simpaties cap al partit que lidera Albert Rivera: "El meu pare està convençut que al final s'estendrà el pànic, triomfarà la por i tornarà a guanyar el PP. Així que potser m'animo i voto a Ciutadans".

stats