Política26/02/2011

Blanco titlla el PP de "friquis i anarcoides" per oposar-se als 110km/h a les autovies i autopistes

El vicesecretari general del PSOE i ministre de Foment creu que l'oposició està tenint una actitud "irresponsable"

Joan Rusiñol

MadridEl número dos del PSOE, el ministre José Blanco, creu que el PP té una actitud entre "friqui i anarcoide" per oposar-se a la "mesura transitòria" d'establir els 110km/h com a velocitat màxima a les autovies i autopistes per estalviar combustible. La iniciativa la va aprovar ahir el consell de ministres per fer front a una eventual manca de carburant per les revoltes a Líbia, un dels principals països exportadors.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un acte a Andalusia, Blanco ha carregat amb duresa contra la negativa del PP a donar suport a aquesta mesura, que els populars van qualificar de "prohibició soviètica" i d'"ocurrència" del president Rodríguez Zapatero. Pel vicesecretari general socialista, el PP té una actitud "irresponsable", impròpia de qui aspira a governar a l'Estat espanyol.

Cargando
No hay anuncios

Segons Blanco, Mariano Rajoy i Javier Arenas, el líder del PP andalús, són "els dos últims dinosaures" de l'etapa de govern de José María Aznar i simbolitzen, a parer seu, la dreta més "arcaica i retrògrada". Per això ha animat el PSOE a no deixar-se endur pel "derrotisme" i apostar per la "determinació" per capgirar les enquestes i provar de guanyar les eleccions municipals i autonòmiques del mes de maig.