LA SUCCESSIÓ AL PSOE
Política 27/05/2011

Blanco: "No renunciem a les primàries però hi ha un desig compartit que Rubalcaba sigui el candidat"

El vicesecretari general del PSOE anuncia el suport dels barons a Rubalcaba i una conferència política passat l'estiu per evitar un congrés. Assegura que Montilla ha expressat el seu suport a Rubalcaba malgrat que ahir va denunciar maniobres fosques per fer renunciar a Chacón

Redacció
2 min

MadridEl vicesecretari general del PSOE, José Blanco, ha assegurat avui que el vicepresident primer Alfredo Pérez Rubalcaba té tot el suport dels "barons" territorials del partit per optar a les primàries socialistes, perquè és el millor candidat i el més temut pel PP. Blanco ha comparegut en roda de premsa per donar compte del contingut de la reunió que des de les 18:00 hores celebren a Ferraz els secretaris regionals del partit amb el president del Govern i líder del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, prèvia al Comitè Federal de demà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que Carme Chacón renunciés ahir a presentar batalla en primàries a Rubalcaba -per les pressions rebudes de l'entorn de Rubalcaba- Zapatero ha fet un al·legat a favor de les primàries i ha demanat als seus companys consens al voltant de la candidatura de Rubalcaba, segons fonts socialistes. Blanco ha insistit que demà el Comitè Federal és el que aprovarà el calendari de les primàries, de manera que si hi ha més d'un candidat es procedirà a la votació el dia 26 de juny entre els aspirants que hagin assolit els requisits. "No estem renunciant a les primàries però hi ha un desig compartit que Rubalcaba sigui el candidat", ha asseverat Blanco. I si ahir el primer secretari del PSC va denunciar maniobres fosques de l'entorn de Rubalcaba per forçar la renúncia de Chacón, avui ha mostrat el seu suport a Rubalcaba, segons ha assegurat Blanco.

"Zapatero i els secretaris generals han expressat el seu desig que sigui Rubalcaba qui encapçali la candidatura del PSOE", ha assegurat Blanco, que ha informat que, a més de les primàries, els socialistes celebraran una conferència política al setembre per evitar així el congrés que havien reclamat barons com Patxi López.

stats