Política28/01/2019

Borràs obre la porta a sumar el Govern a la vaga general de l'inici del judici

"S'està treballant per consensuar una resposta unitària", explica la consellera

Ara

BarcelonaLa consellera de Cultura i recentment proclamada dirigent de la Crida, Laura Borràs, no ha descartat aquest dilluns que el Govern del qual forma part acabi secundant la vaga que ha convocat la Intersindical-CSC per al dia de l'inici del judici de l'1-O. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Borràs s'hi ha mostrat predisposada però no ha volgut aclarir del tot la posició de l'executiu, i ha apostat per preparar "una resposta al judici" amb el màxim consens possible. "Serà una resposta unitària. S'està treballant per consensuar una resposta unitària. Estem treballant per teixir una xarxa de complicitats per oferir una resposta unitària", ha dit i repetit la consellera quan li han preguntat per la qüestió.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, després d'un cap de setmana en què la Crida ha elegit la seva direcció i ha assentat les seves bases polítiques, Borràs s'ha mostrat contenta de formar part de la cúpula de la plataforma. Amb tot, ha negat que la Crida tingui intencions de funcionar com un partit convencional, i ha assegurat que s'ha inscrit com a formació política com un "registre preventiu". "És un moviment social, un moviment de persones transversal, que depassa de molt els partits i té l'objectiu comú de la República Catalana. És una manera de fer política al segle XXI. Està format per persones d'ideologies diverses amb un objectiu comú", ha assegurat Borràs.

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, ha continuat negant que la Crida tingui caràcter de partit. "Jo no milito en cap partit. La Crida, de moment, no concorrerà a cap elecció i es dissoldrà quan assoleixi l'objectiu. Si es converteix en partit és per aconseguir un objectiu, només", ha afirmat. I és que, per a la consellera, ara "és un moment en què els partits haurien d'apartar-se i deixar fer la feina per assolir l'objectiu consensuat en bona part d'ells, la República", amb una "estratègia única i compartida".