Política21/08/2019

Borràs nega que Torra s'hagi desmarcat de Junqueras: "El que proposa és mantenir un embat democràtic pacífic"

La diputada de JxCat defensa la unitat de l'independentisme: "Penso que el que no fem junts no ho podrem aconseguir"

Ara

Barcelona“Torra no s’ha desmarcat de Junqueras. El que proposa és mantenir un embat democràtic de manera cívica i pacífica”. La diputada de JxCat al Congrés Laura Borràs desmenteix que el president Quim Torra s’hagi desmarcat d’ERC i hagi apostat per la confrontació amb l’Estat. "És una interpretació que han fet els mitjans", ha dit Borràs en una entrevista a Catalunya Ràdio en què ha fet una defensa de la unitat de l'independentisme.

Cargando
No hay anuncios

"Penso que el que no fem junts no ho podrem aconseguir. Junts vam poder fer l'1-O. Separats no vam poder investir el president Puigdemont", ha dit la diputada de JxCat, que ha culpat la fragmentació de l’independentisme del pacte a la Diputació de Barcelona: "Oi que no vam anar junts? Si haguéssim anat junts aquesta situació no s'hauria produït”. Borràs, que assenyala l'Estat com a adversari i creu que és el moment de les persones i no de les sigles, considera que l'independentisme és un projecte de suma. "Ens tirem els plats entre nosaltres tot i que tenim problemes més importants", ha afegit.

La diputada de JxCat ha admès que li agradaria tornar a ser consellera de Cultura, tot i que per ara el seu deure és continuar al Congrés.

Cargando
No hay anuncios

Torra va cridar ahir a recuperar el pols amb l'Estat i va subratllar que els representant institucionals haurien d'estar preparats per assumir les conseqüències i desobeir lleis injustes. El seu discurs a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) va arribar l'endemà que el president d'ERC, Oriol Junqueras, tornés a consagrar la via del diàleg com l’única possible per a l’independentisme.