Política29/01/2012

Bozal confirma que Catalunya tindrà dues taxes judicials, l'autonòmica i l'estatal

La consellera de justícia assegura que el Govern manté converses amb el ministeri de Justícia per assumir el cost de l'ús del català en l'àmbit judicial

Ara

BarcelonaLa consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ha confirmat aquest diumenge que Catalunya tindrà dues taxes judicials, la impulsada pel govern de la Generalitat i l'estatal. Ho ha dit a l'espai l'Entrevista de Catalunya InformacióEntrevista, en la qual ha assegurat que les taxes només afectaran l'àmbit civil i el del contenciós administratiu, i en cap cas a l'àmbit penal. Bozal ha explicat que, especialment, les taxes s'aplicaran a les reclamacions de caire econòmic, i que es faran excepcions a a les que afectin l'àmbit familiar i els drets fonamentals de les persones. Respecte la taxa catalana, la titular de justícia ha evitat referir-se a copagament, ja que assegura que només cobrirà un 5% del total del cost de la justícia a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bozal també ha assegurat que el Govern manté converses amb el ministeri de Justícia per assumir el cost de l'ús del català en l'àmbit judicial, i ha subratllat la bona predisposició que, d'entrada, ha mostrat el ministre Alberto Ruíz-Gallardón: "l'he vist conciliador. El problema és més de pressupost", ha assegurat.

Cargando
No hay anuncios

La titular de Justícia catalana no ha posat data al projecte d'unificació de les presons de Barcelona a la Zona Franca, i ha subratllat que l'executiu català està pendent de tancar un acord amb l'ajuntament de Barcelona i el consorci de la Zona Franca. No obstant, ha assegurat que aquest procés no endarrerirà el tancament de la presó Model.