Política14/02/2013

Bustos serà rellevat a l’executiva del PSC, deixarà la presidència de la Federació de Municipis i no serà candidat

El secretari d'Acció Política del PSC, Antoni Balmón, insisteix en la innocència de Bustos i assegura que la decisió de la dimissió s'ha pres "de mutu acord" amb la direcció del partit

Sara González

BarcelonaEl secretari d'Acció Política del PSC, Antoni Balmón, ha explicat que Manuel Bustos, que aquest mateix matí ha presentat la seva renúncia a l'alcaldia de Sabadell, serà rellevat a l'executiva del partit com a secretari de Política Municipal, càrrec orgànic del qual ara està suspès. També, segons ha explicat Balmón, deixarà la presidència de la Federació de Municipis de Catalunya. "La seva renúncia ajuda a desbloquejar la governança de l'Ajuntament de Sabadell", ha afirmat Balmón, que ha insistit que Bustos "és innocent".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent socialista i alcalde de Cornellà també ha deixat clar que la persona que sigui proposada per assumir l'alcaldia de Sabadell serà també el candidat a les properes eleccions municipals del 2015. Per tant, Bustos, d'entrada, no es tornarà a presentar als comicis municipals. El sabadellenc sí que seguirà sent regidor i mantindrà l'acta de diputat a la Diputació de Barcelona.

Cargando
No hay anuncios

Balmón ha subratllat que la decisió de la dimissió de Bustos s'ha pres "de mutu acord" amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro, i ha puntualitzat que "des del primer dia" Bustos ha aportat proves de la seva innocència i ha posat a disposició del partit el seu càrrec.