Política 04/12/2013

Camacho repta Mas a portar el CNI als tribunals si creu que ha fet el suposat informe sobre l'agència de seguretat

Acn
2 min

BarcelonaLa presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha reptat aquest dimecres el president de la Generalitat, Artur Mas, a portar als tribunals el CNI si creu que està al darrere del presumpte informe sobre l'Agència Nacional de Seguretat que estaria projectant el Govern, cosa que la Generalitat desmenteix. "Davant d'una acusació de tal gravetat com ha fet Mas, si creuen això, que vagin als tribunals, però no els permetrem faltar al respecte a la dignitat i l'eficàcia del govern espanyol", ha etzibat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la reunió de la junta directiva del PP de Barcelona, tant Sánchez-Camacho com el vicesecretari general d'organització dels populars, Carlos Floriano, han tranquil·litzat els seus sobre la popularitat de C's de cara a les properes eleccions europees.

Sánchez-Camacho i Floriano també han intentat mobilitzar les bases del partit perquè participin divendres en la manifestació en defensa de la Constitució. La popular ha erigit el PP en l'únic partit que traurà Catalunya de la crisi i que aplicarà "amb fermesa i contundència" la Constitució per evitar que "es trenqui Espanya". "Altres fan discursos, nosaltres governem i evitem que es divideixi i es trenqui Espanya", ha dit en referència a Ciutadans. I és que tant ella com Floriano han volgut llençar un missatge de tranquil·litat als seus davant del creixement de C's en les enquestes.

En clau interna catalana, Sánchez-Camacho ha advertit que el 2014 pot ser un any "tens i molt difícil" per als ciutadans de Catalunya, ja que els partits partidaris de la consulta voldran traslladar a la societat "el caos, la divisió i l'enfrontament intern" que viuran en no posar-se d'acord sobre data i pregunta. "Davant del caos, la divisió i la confrontació, el PP continuarà impulsant un procés reformista a Espanya i a Catalunya. Davant dels que només fan discursos, el PPC realitza mesures de gestió política que permetran Catalunya sortir de la crisi", ha subratllat tornant a fer referència a C's.

"Cap governant pot disposar d'una nació que no és seva"

També Carlos Floriano s'ha adreçat a Mas, i l'ha advertit que "cap governant pot disposar d'una nació que no és seva". "La sobirania nacional, la propietat del nostre país és patrimoni de tots els espanyols, dels que estem junts des de fa 500 anys, dels que vivim ara i de les generacions futures, i s'equivoquen els que pensen que el nostre país és propietat només d'uns pocs", ha reblat.

Floriano s'ha preguntat per què hi ha alguns que "volen treure els catalans els seus drets com a espanyols i com a europeus", però també ha tingut temps per parlar del PSOE, de qui ha lamentat la seva posició "en terra de ningú". "Em pregunto si el que ells proposen ho acceptarien aquells que volen trencar. Si no ho acceptarien, què és el que estan buscant amb això, acontentar qui?", ha preguntat el popular, que s'ha queixat que als socialistes els "acomplexi tant defensar els drets de tots els catalans com a espanyols i europeus".

stats