Política 29/06/2013

Camacho qualifica "d'aquelarre" el concert i assegura que no és de la llibertat sinó "de la ruptura i l'exclusió"

La dirigent del PPC acusa Mas de cultivar la "hispanofòbia" i voler que Catalunya sigui terra "de sectarisme"

Acn
2 min
La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, aquest dissabte a Badalona / ACN

L'Hospitalet de LlobregatLa presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho, ha carregat contra el Concert per la Llibertat que se celebra aquest vespre al Camp Nou. Camacho ha qualificat el concert "d'aquelarre" i ha dit que no és de la llibertat, sinó "de la ruptura i l'exclusió".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha afirmat que el Govern s'està convertint "en el govern del folklore" perquè només impulsa cimeres, reunions i, ara, concerts. Ha acusat també el president de la Generalitat, Artur Mas, de cultivar la "hispanofòbia" i de voler que Catalunya sigui terra "de sectarisme i divisió" i no la terra d'acollida que ha afirmat que ha estat fins ara.

La líder del PP català ha clausurat aquest dissabte al migdia el Fòrum d'Immigració del PPC, que s'ha celebrat a l'Hospitalet de Llobregat i que aquest ha estat inaugurat pel ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. Durant l'acte, Camacho ha assegurat que les principals preocupacions dels ciutadans no són les vinculades al sobiranisme, sinó la sortida de la crisi. Ha asseverat que l'agenda que té actualment el govern de CiU és la independentista "que marquen Junqueras i ERC".

D'altra banda, ha reivindicat la "Catalunya silenciosa" que no anirà al concert i que, com ella, se senten molt orgullosos de ser catalans però també de ser espanyols. "Malgrat que alguns facin exercicis televisius de força, hi ha una Catalunya silenciosa que vol ser catalana i espanyola i no trencar amb els llaços familiars, culturals i històrics amb la resta d'Espanya", ha dit.

Ha subratllat que la idea que defensen els favorables al dret a decidir no és per decidir el que cadascú pensi, sinó "per decidir la independència".

Per la presidenta del PP a Catalunya, CiU s'equivoca en impulsar una "campanya de confrontació" amb la resta de l'estat espanyol i ha acusat el Govern de secundar un simposi "pagat amb els impostos de tots" sota el títol "Espanya contra Catalunya". Ha dit també que a la Generalitat el PPC treballarà per aturar la "hispanofòbia".

stats