Política22/07/2011

Blanco: "Rajoy ha de donar explicacions per haver posat Camps a les llistes"

El ministre portaveu del govern espanyol creu que el PP ha d'explicar per què volia que el president valencià es declarés culpable

Joan Rusiñol

MadridEl ministre portaveu del govern espanyol, José Blanco, ha provat de combatre avui els atacs del PP que volen que Rubalcaba prengui la mateixa "medicina" que Francisco Camps i dimiteixi pel cas Faisán. A la roda de premsa posterior al consell de ministres, ha assegurat que és Mariano Rajoy qui ha de "donar explicacions per haver posat Camps a les llistes". Per Blanco, la responsabilitat política última de tot el que està passant al País Valencià és del president del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Són exigibles explicacions als que no van respectar el procediment judicial ni la presumpció d'innocència", ha dit Blanco. Segons la seva versió, a Rajoy ja li anava bé que Camps es declarés culpable de suborn impropi per evitar el judici a la tardor. Per ell, això vol dir que el cas Gürtel és d'una "extrema gravetat" i que els que impulsaven aquesta sortida "devien tenir raons fonamentades per pensar que era culpable".