Política 22/07/2011

Blanco: "Rajoy ha de donar explicacions per haver posat Camps a les llistes"

El ministre portaveu del govern espanyol creu que el PP ha d'explicar per què volia que el president valencià es declarés culpable

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl ministre portaveu del govern espanyol, José Blanco, ha provat de combatre avui els atacs del PP que volen que Rubalcaba prengui la mateixa "medicina" que Francisco Camps i dimiteixi pel cas Faisán. A la roda de premsa posterior al consell de ministres, ha assegurat que és Mariano Rajoy qui ha de "donar explicacions per haver posat Camps a les llistes". Per Blanco, la responsabilitat política última de tot el que està passant al País Valencià és del president del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Són exigibles explicacions als que no van respectar el procediment judicial ni la presumpció d'innocència", ha dit Blanco. Segons la seva versió, a Rajoy ja li anava bé que Camps es declarés culpable de suborn impropi per evitar el judici a la tardor. Per ell, això vol dir que el cas Gürtel és d'una "extrema gravetat" i que els que impulsaven aquesta sortida "devien tenir raons fonamentades per pensar que era culpable".

stats