Madrid

Les protestes contra Ayuso davant la seu de Génova apugen la tensió política a Madrid

El cap de gabinet de la presidenta madrilenya, Miguel Ángel Rodríguez, reconeix haver fabricat un fals rumor contra periodistes

3 min

MadridLes protestes canvien de signe a Madrid. Si a la tardor la dreta es va manifestar durant més d'un mes davant la seu del PSOE a Ferraz contra l'amnistia, ara li ha tocat el torn al PP. Centenars de manifestants (800 segons la delegació del govern espanyol) han protestat aquest dimecres al vespre davant la seu del PP del carrer Génova de Madrid contra la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, tant per la gestió de la pandèmia, quan van morir més de 7.000 avis en residències sense ser traslladats a cap hospital, com pel frau fiscal en la venda de mascaretes que involucra la seva parella.

Protesta contra Ayuso davant la seu del PP a Madrid

Els manifestants han tallat la circulació en un sentit durant una hora i mitja. "Ayuso dimissió" i "Partit Popular, organització criminal" són alguns dels eslògans que s'han sentit a la mobilització. La protesta ha estat organitzada a través de les xarxes pel col·lectiu juvenil La Plaza, totalment desconegut fins avui. El seu portaveu, Rodrigo Alonso, ha explicat que han convocat la manifestació per exigir la dimissió d'Ayuso. "Quan tots els noms apunten a la mateixa persona, quan és la parella de, el germà de o la mà dreta de, aquesta persona ha d'assumir la seva responsabilitat", ha dit. "Mentre es desmantella la sanitat o l'educació pública, tenim una presidenta que es dedica al matoneo polític, que té un assessor principal que es dedica a amenaçar periodistes crítics", ha afegit. "Mantindrem la pressió al carrer tot el que calgui", ha avisat. Tot plegat fa créixer la tensió a política a Madrid, ja molt elevada arran del xoc PP-PSOE pel cas Koldo.

Protesta en contra d'Isabel Díaz Ayuso

Precisament, el cap de gabinet d'Ayuso, Miguel Ángel Rodríguez, ha reconegut aquest dimarts que va filtrar informació falsa a diversos mitjans de comunicació en la guerra que manté oberta amb els periodistes que han publicat les irregularitats de la parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid. Rodríguez ha admès, en declaracions a El País, que va explicar a diversos mitjans que periodistes "encaputxats" d'Eldiario.es van intentar assaltar la casa d'Isabel Díaz Ayuso en el marc de la investigació que el mitjà està fent sobre Alberto González Amador.

Rodríguez també ha reconegut que va enviar els noms i les fotos de dos periodistes d'El País que investiguen les suposades obres il·legals a l'immoble adquirit per la parella d'Ayuso. Es tracta d'informacions que van publicar mitjans com Libertad Digital, que van atribuir l'autoria dels missatges al govern de la Comunitat de Madrid. Rodríguez també ha estat blanc d'alguns dels càntics de la protesta.

"Conversa personal"

"És una conversa personal. No és un compte de la Comunitat", ha explicat Rodríguez a El País. És a dir, admet que va enviar aquestes informacions falses però que ho va fer des del seu telèfon personal i no amb el de la Comunitat de Madrid. "Acusar-nos d'assaltar habitatges de forma violenta i encaputxats, com si en comptes d'un diari fóssim un grup terrorista, és l'últim que em podia imaginar que viuria com a director d'Eldiario.es", afirmava el director d'aquest mitjà, Ignacio Escolar. La direcció d'Eldiario.es, segons publica el mateix mitjà, està estudiant mesures legals contra Rodríguez.

Manifestació contra la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, al carrer Génova de Madrid.

El País també ha denunciat que el cap de gabinet d'Ayuso acusés els dos periodistes dels quals va difondre els seus noms d'assetjar menors per intentar confirmar la seva informació, un extrem que aquest mitjà de comunicació ha desmentit rotundament. El diari també denuncia que la policia identifiqués els dos periodistes i traslladés aquestes dades al director general de seguretat de la Comunitat de Madrid, i que després fossin difoses per l'equip d'Ayuso. Tot plegat arriba després que Eldiario.es publiqués diverses informacions sobre irregularitats d'Alberto González Amador, així com les amenaces que Rodríguez va enviar a la periodista d'aquest mitjà, Esther Palomera: "Us triturarem, haureu de tancar", li va escriure.

stats