CAP AL 20-N
Política23/10/2011

Chacón fa una crida a frenar la dreta a Catalunya

La candidata del PSC assegura que per saber com serà el govern de Rajoy només cal veure els 100 primers dies de govern de Castella la Manxa

S. G.

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } “Si Rajoy no va ser president fa quatre anys va ser gràcies als vots dels catalans”, ha recordat la candidata del PSC pel 20-N, Carme Chacón, en un míting a Mataró. La ministra de Defensa ha recordat que els catalans són la clau per evitar que el PP ocupi la Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Chacón ha assegurat que per saber com serien els 100 primers dies de govern de Mariano Rajoy “només cal mirar” què ha fet María Dolores de Cospedal a Castella la Manxa: “1.000 mestres interins menys, sales d'hospitals i quiròfans tancats i ambulàncies suprimides”.

Cargando
No hay anuncios

p { margin-bottom: 0.21cm; } De fet, la ministra ha recordat que l'actuació del PP no és molt diferent de la que està duent a terme CiU a Catalunya, amb retallades en sanitat i educació. “Uns parlen en castellà i els altres en català, però són com dues gotes d'aigua”, ha reiterat. Chacón ha recordat que CiU va votar la investidura d'Aznar i els pressupostos del PP mentre que mai han fet el mateix gest amb els socialistes.

Capitalitzar el moviment del 15-M

Cargando
No hay anuncios

Chacón està fent les darreres setmanes esforços per capitalitzar les reivindicacions del moviment del 15-M. Avui a Mataró ha donat suport a la “redistribució de la riquesa” i a l'objectiu d'aconseguir “una millor democràcia” i ha assegurat que, a diferència del PP i Aznar, ella els “escolta”.

Tancar ferides i convivència

Cargando
No hay anuncios

Davant el comunicat d'ETA de cessament definitiu de la violència, Chacón ha celebrat la “victòria de l'estat de Dret” i ha fet una crida al “tancament de ferides i la convivència”, així com al reconeixement de tots aquells “que ja no hi són”. La dirigent del PSC ha recordat especialment víctimes d'ETA socialistes, com ara Fernando Buesa i Ernest Lluch.