Política08/11/2014

"Enfilant-se per Catalunya", portada del "International New York Times"

El diari nord-americà presenta el món casteller com una metàfora del procés

Ara

BarcelonaLa portada d'aquest dissabte de l'edició europea del 'International New York Times' s'obre amb una gran fotografia d'una colla castellera, sobre l'epígraf "Enfilant-se par Catalunya. La tradició castellera ha adoptat un nom significat mentre els catalans es preparen per a una enquesta sobre la separació d'Espanya, sota l'oposició de Madrid".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un reportatge en el marc del concurs de castells a Vilafranca del Penedès, el diari nord-americà explica els valors que regeixen el món casteller i la cultura que envolta "les torres humanes" a Catalunya, com a metàfora del procés independentista. També es recull que enguany diversos castells es van aixecar en ciutats europees per visualitzar el procés sobiranista internacionalment i que el proper 9 de novembre hi ha plantejada la "controvertida" votació per a la secessió. El reportatge es complementa amb un vídeo a l'edició digital.

Cargando
No hay anuncios

Forcadell, l'activista que uneix els catalans en torn l'independentisme

El diari nord-americà també publica un perfil de Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, on destaca les seves paraules: "Artur Mas no estava per la independència, però va veure que la societat civil passaria per sobre dels polítics si no pujaven al carro".