Política 02/02/2015

CDC signa un conveni amb Transparència Internacional que impedeix incloure processats a les llistes

Els convergents reclamen que la compareixença de Mas a la comissió d'investigació pel cas Pujol sigui "imminent"

Roger Mateos
1 min

BarcelonaCDC signarà un conveni amb l'ONG Transparència Internacional destinat a "combatre preventivament qualsevol tipus de corrupció", segons ha explicat la portaveu del partit, Mercè Conesa, després de la reunió de la direcció convergent. Justament el comitè executiu de CDC ha donat llum verda a la signatura del conveni, que estableix unes pautes de comportament i de transparència per prevenir males pràctiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acord implica, per exemple, oferir les dades econòmiques del partit a la seva web, publicar els seus comptes i els currículums dels seus càrrecs electes. També preveu que no s'incloguin "processats" a les llistes electorals, és a dir, no tota persona que estigui imputada sinó aquelles a qui ja s'hagi obert judici oral. Tot i que qui signarà el conveni és CDC, no CiU, Conesa ha advertit que ara tenen "l'obligació d'imposar" aquests criteris a totes les llistes on hi apareguin les sigles convergents. Cada sis mesos, l'ONG farà un "seguiment i avaluació" del grau de compliment del conveni, que per ara només afecta a CDC, no a la seva fundació, la CatDem.

D'altra banda, Conesa s'ha referit a la compareixença d'Artur Mas davant la comissió d'investigació del Parlament pel cas Pujol, que CDC vol que sigui "imminent, el més ràpida possible", i no es programi per dates properes a les eleccions municipals del 24 de maig. "Entenc que si els partits demanen que comparegui Mas és perquè hi ha urgència", ha indicat. Segons Conesa, el mateix Mas en la reunió de la direcció de CDC "ha manifestat la seva predisposició des del primer dia a comparèixer amb absoluta normalitat", sense fer valoracions de la decisió d'ERC de forçar la seva compareixença.

stats