Política18/08/2015

CDC dubta del compromís de Margallo per garantir el vot dels catalans a l'exterior pel 27-S

El diputat Jordi Xuclà afirma que el ministre d'Exteriors els ha assegurat que els serveis consulars estaran a disposició dels ciutadans "al cent per cent"

Acn

MadridEl diputat de CDC al Congrés Jordi Xuclà ha expressat aquest dimarts els seus dubtes sobre el compromís del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, per garantir el dret de vot dels catalans residents a l'estranger de cara a les eleccions del 27-S, encara que el ministre els hagi assegurat que els serveis consulars estaran a disposició dels ciutadans "al cent per cent".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tenim les nostres reserves per l'experiència", ha subratllat Xuclà, que ha afegit que s'ha obert un canal de comunicació amb el ministeri sobre les possibles "eventualitats i queixes que puguin sorgir". El diputat de CDC ha insistit que l'objectiu passa per garantir el dret de vot i que cal estar "molt vigilants fins l'últim dia".

Cargando
No hay anuncios

Bateria de preguntes sobre el vot dels catalans a l'estranger

Xuclà va presentar fa uns dies una bateria de preguntes adreçades al govern espanyol relacionades amb el dret de vot dels ciutadans catalans residents a l'estranger de cara al 27 de setembre.

Cargando
No hay anuncios

La formació vol saber si l'executiu de Rajoy considera que el sistema de vot facilita el sufragi d'aquells ciutadans inscrits al CERA, i si seria partidari de modificar la llei electoral per garantir aquest dret en qualsevol cas. CDC considera que l'actual llei electoral és més restrictiva respecte a la facilitat dels ciutadans per votar a l'estranger.

Aquest dimarts, Xuclà ha recordat i ha posat com a exemple "el fiasco" de les eleccions del 2012, quan milers de catalans no van poder exercir el dret de vot, i ha advertit de la dificultat que suposa iniciar el procés de vot a l'agost, quan els consolats no funcionen al cent per cent.