Política 18/08/2015

CDC dubta del compromís de Margallo per garantir el vot dels catalans a l'exterior pel 27-S

El diputat Jordi Xuclà afirma que el ministre d'Exteriors els ha assegurat que els serveis consulars estaran a disposició dels ciutadans "al cent per cent"

Acn
1 min
El diputat de CDC al Congrés, Jordi Xuclà, aquest dimarts al Congrés amb el ministre d'Exteriors, José Manuel García Margallo / ACN

MadridEl diputat de CDC al Congrés Jordi Xuclà ha expressat aquest dimarts els seus dubtes sobre el compromís del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, per garantir el dret de vot dels catalans residents a l'estranger de cara a les eleccions del 27-S, encara que el ministre els hagi assegurat que els serveis consulars estaran a disposició dels ciutadans "al cent per cent".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tenim les nostres reserves per l'experiència", ha subratllat Xuclà, que ha afegit que s'ha obert un canal de comunicació amb el ministeri sobre les possibles "eventualitats i queixes que puguin sorgir". El diputat de CDC ha insistit que l'objectiu passa per garantir el dret de vot i que cal estar "molt vigilants fins l'últim dia".

Bateria de preguntes sobre el vot dels catalans a l'estranger

Xuclà va presentar fa uns dies una bateria de preguntes adreçades al govern espanyol relacionades amb el dret de vot dels ciutadans catalans residents a l'estranger de cara al 27 de setembre.

La formació vol saber si l'executiu de Rajoy considera que el sistema de vot facilita el sufragi d'aquells ciutadans inscrits al CERA, i si seria partidari de modificar la llei electoral per garantir aquest dret en qualsevol cas. CDC considera que l'actual llei electoral és més restrictiva respecte a la facilitat dels ciutadans per votar a l'estranger.

Aquest dimarts, Xuclà ha recordat i ha posat com a exemple "el fiasco" de les eleccions del 2012, quan milers de catalans no van poder exercir el dret de vot, i ha advertit de la dificultat que suposa iniciar el procés de vot a l'agost, quan els consolats no funcionen al cent per cent.

stats