CANVI DE CICLE
Política19/10/2014

CDC i Unió no abordaran les seves diferències entorn les plebiscitàries fins després del 9-N

Fonts de Convergència expliquen a Efe que els dos partits de la federació aparcaran el debat en l'executiva de CiU de dilluns

Efe

BarcelonaL'executiva de CiU tractarà aquest dilluns de fer pinya entorn al que uneix els dos socis, consultar amb "èxit" el 9 de novembre als catalans sobre el seu futur, i d'aquesta manera defugirà les diferències que existeixen entre CDC i UDC sobre unes eleccions plebiscitàries sobre la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els dirigents dels dos partits de la federació s'asseuran a la taula demà en la primera executiva ordinària després que el president català, Artur Mas, anunciés la seva aposta per un nou format de consulta el 9-N per la via d'un procés de participació ciutadana i plantegés com a consulta "definitiva" amb unes eleccions plebiscitàries que UDC veu amb recels.

Cargando
No hay anuncios

Fonts de CDC han explicat a Efe que la prioritat de CiU "es diu 9-N" i han afegit que en l'executiva de dilluns "sobretot farem pinya perquè es faci amb èxit".

En al·lusió a Unió, les mateixes fonts han subratllat que la premissa és "treballar per sumar i no per restar", i que es parlarà, a partir del 9-N, sobre quins són els nous escenaris i si els dos socis són capaços de mantenir unida a la federació.

Cargando
No hay anuncios

No obstant això, Unió no secunda la proposta d'Artur Mas de convocar unes eleccions plebiscitàries, per a les quals CDC vol impulsar una "candidatura de país" amb representants de la societat civil i partits independentistes.

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ja va rebutjar del tot divendres la possibilitat d'unes eleccions anticipades, atès que a Catalunya li "interessa l'estabilitat" i la "serenitat", i va lamentar que CDC "no els hagi consultat" la possibilitat d'una llista unitària amb la societat civil.

Cargando
No hay anuncios

Unió aposta per votar 'sí' a la primera pregunta del 9-N (Vol que Catalunya sigui un Estat?), però deixa a lliure criteri dels militants la resposta a la segona (Vol que sigui un Estat independent?).

En aquest context, UDC ha descartat participar com a partit en actes que siguin a favor o en contra de la separació de Catalunya i també defuig de llistes electorals l'objectiu de les quals sigui la independència.