Política 18/10/2014

Espadaler reitera que Unió no és partidària de tornar a avançar les eleccions

Respecte el 9-N, assegura que el Govern no transgredirà la legalitat i que mai posarà als Mossos d'Esquadra en la tessitura d'escollir perquè és "inconcebible"

Europa Press
1 min
El nou cap de la Regió Policial de Girona, el comissari Josep Milan, acompanyat del conseller d'Interior, Ramon Espadaler / ACN

BarcelonaEl conseller d'Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, respecte un eventual avanç electoral, ha reiterat que advoca per l'estabilitat i esgotar la legislatura, i ha remarcat que els avanços en els comicis no són bons: "Tres convocatòries en quatre anys no donen l'estabilitat que requereix el país", tal com va avançar divendres Duran i Lleida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa al dispositiu que faran els Mossos d'Esquadra per a la proposta de votació del 9-N s'emmarcarà en la normalitat i la "responsabilitat". En declaracions a Catalunya Ràdio, ha afirmat que la policia catalana realitza dispositius en actes com la Diada, el 12 d'octubre o determinats esdeveniments esportius: "No és un acte d'anormalitat, sinó que és un acte de responsabilitat".

Ha assegurat que el Govern no transgredirà la legalitat i que mai posarà als Mossos d'Esquadra en la tessitura d'escollir perquè és "inconcebible", i ha afirmat que l'executiu català vol fer les coses dins de la legalitat.

El director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, ha enviat una resolució als Mossos d'Esquadra en la qual se'ls informa del dispositiu per al 8 i 9 de novembre "per garantir la convivència", en què no precisa el nombre de policies desplegats.

stats