Política 20/11/2011

Silenci a la seu del PSC davant la previsió de derrota

En la primera comparaixença després del sondeig de TV3, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha celebrat la "bona campanya" de Chacón que els havia donat la victòria a Cataluya i no s'ha tornat a pronunciar després del canvi de signe

Maria Ortega
1 min

BarcelonaSilenci i absència de simpatitzants a la sala Ernest Lluch de la seu central de PSC. Si en la primera compareixença després de fer-se públic el sondeig de TV3, Miquel Iceta assumia la derrota del PSOE a Espanya i s'agafava a la "bona campanya" de Chacón per revalidar la victòria a Catalunya, a mesura que l'escrutini els ha situat en segon lloc, s'ha anat fent el silenci al carrer Nicaragua. No hi ha declaracions, a l'espera que es confirmin els resultats que, amb el 72% dels vots escrutats, són els pitjors de la història del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva primera intervenció i quan el sondeig els situava com a primera força, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha remarcat que "tot indica, tal i com s'havia pronosticat, que hi haurà majoria absoluta del PP" i ha dedicat la primera felicitació als populars. Tot i així, ha emfatitzat "la bona feina" de Carme Chacón que els ha permès, "malgrat el retrocés", tornar a ser la força més votada a Catalunya.

A l'espera de dades més concretes, Iceta ha puntualitzat que des de demà mateix el seu partit es posarà a treballar per recuperar els vots de les persones que no els han votat. El portaveu del PSC ha justificat la caiguda de vots pels efectes negatius de la crisi econòmica en els partits que governen.

stats