Política17/09/2011

Chacon equipara independentisme i anticatalanisme perquè "busquen el mateix"

La candidata del PSC a les generals, proclamada avui pel 94% dels vots del consell nacional, ha fet el seu primer discurs acusant CiU de doble joc perquè critica el PP però hi pacta

Pere Martí

BarcelonaCarme Chacón ha carregat durament tant contra aquells que des d'Espanya ataquen Catalunya com els que des de Catalunya "magnifiquen" l'anticatalanisme. Com a ministra de Defensa ha explicat que s'ha "patejat" tot Espanya i que ha trobat pocs anticatalanistes, tot i que tenen molts altaveus, com les tertúlies. A més, des de Catalunya estan "magnificats" interessadament pels sobiranistes. "Els anticatalanistes s'entenen de meravella amb els que volen marxar", ha assegurat, perquè "busquen el mateix: una Espanya sense Catalunya i una Catalunya fora d'Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La candidata socialista ha advertit que "trencar no és el camí" i ha acusat CiU de fer el "doble joc" amb el PP. D'una banda s'esquinça les vestidures i el critica quan insulta Catalunya però després quan cal pactar "se n'oblida", dels insults, del recurs contra l'Estatut o del fet que han recorregut la immersió. Davant aquest escenari, Chacón ha apostat per un catalanisme compatible amb l'Espanya plural i que defensi les conquestes de l'estat del benestar davant les retallades dels governs de dretes.