POLÍTICA
Política05/05/2012

CiU obre la porta a recuperar temporalment l'impost de successions

El secretari general de CDC, Oriol Pujol, admet al programa 'Parlament' que l'asfíxia econòmica de la Generalitat porta el principal partit de la cambra catalana a replantejar-se de forma excepcional una de les seves principals promeses electorals

Ara

BarcelonaL'asfíxia econòmica en què està immersa la Generalitat ha portat el secretari general de CDC, Oriol Pujol, a plantejar-se la possibilitat de recuperar l'impost de successions per a les rendes altes quan encara no fa dos anys de la supressió. En declaracions al programa 'Parlament', Pujol ha admès que la gravetat de la situació pot portar la Generalitat a veure's "en l'obligació d'empènyer més mesures excepcionals", com l'impost de successions, una de les principals promeses electorals de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La recuperació d'aquest impost aplanaria el camí a CiU per poder arribar a acords amb partits com ERC o el PSC, que han plantejat la recuperació temporal de successions a les grans fortunes com a condició per arribar a acords pressupostaris. Igualment, però, allunyaria el principal partit del Parlament del PP, soci del Govern els últims dos anys per tirar endavant els pressupostos. CiU va suprimir successions per a les rendes altes amb el suport del PP i el diputat independentista Joan Laporta. El Govern va admetre que la supressió implicava deixar d'ingressar fins a 50 milions, malgrat que l'oposició d'esquerres considera que la xifra seria superior.