Política31/03/2014

Collboni demana que es retirin les meses polèmiques de les primàries de Barcelona

Restats aquests vots, el resultat final de la primera volta no quedaria alterat

Ara

BarcelonaNou capítol del serial de les primàries del PSC a Barcelona. Després que ahir el candidat Jordi Martí, que havia quedat fora de la cursa a la primera volta, impugnés els resultats de la mesa de Ciutat Vella per les imatges de ciutadans pakistanesos que reconeixien no saber què votaven i demanava, també, que s'investiguessin les meses del Poble-sec i Ciutat Meridiana, avui Jaume Collboni ha reivindicat la netedat del procés. I, per deixar-ho clar, demana a l'autoritat electoral que, si ho considera oportú, retiri del recompte les tres meses de la polèmica.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que a la de Ciutat Meridiana Carmen Andrés hi té un gruix important de vots –fins a 225–, restats els vots de les tres meses, la classificació no queda alterada. Jordi Martí es mantindria com el tercer candidat més votat, per darrere de Collboni i Andrés.

Cargando
No hay anuncios

En el seu comunicat d'aquest dilluns, Collboni defensa que "les primàries obertes, com tots els nous processos democràtics, pretenen donar la possibilitat, als majors de setze anys i molts nous ciutadans i ciutadanes de Barcelona, amb dos anys de residència, d'exercir el seu dret al vot". Un fet que, apunta, "és prou important per reconèixer la diversitat de la ciutat i els drets polítics dels i les que hi viuen i treballen".