POLÍTICA
Política 28/09/2013

El compromís amb la data i la pregunta de la consulta situa ERC més a prop del Govern

El líder dels republicans expressa el compromís per "assegurar que Catalunya té un Govern fort en un moment difícil" després que el conseller i portaveu del Govern, Francesc Homs, reiterés l'oferta perquè s'integrin a l'executiu

M. Colomer
2 min

BarcelonaL'aprovació al Parlament de la resolució que compromet a fixar la data i la pregunta de la consulta abans d'acabar el 2013 per fer-la el 2014, promoguda per CiU i ERC i subscrita també per ICV-EUiA i la CUP, situa els republicans més a prop d'una eventual entrada al Govern. El flirteig dels dos socis parlamentaris l'han evidenciat aquest dissabte el conseller i portaveu del Govern, Francesc Homs, i el líder dels republicans, Oriol Junqueras, que ha sostingut en més d'una ocasió que si calia s'integrarien a l'executiu d'Artur Mas per enfortir-lo i contribuir directament en l'organització de la consulta quan se'n concreti la pregunta i la data.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Francesc Homs reiterava aquest matí en una entrevista a Catalunya Ràdio que el debat de política general i de les resolucions que n'han sortit ha "posat de manifest que hi ha una majoria parlamentària que va més enllà de l'estricte procés". De fet, CiU i ERC van presentar conjuntament totes les resolucions. "Contra tot pronòstic, els que deien que l'acord CiU-ERC era feble s'ho han hagut de menjar amb patates". I a criteri d'Homs, "en una situació complexa, que algú des de l'oposició estigui disposat a donar un cop de mà crec que s'ha de posar en valor".

Junqueras i el Govern fort

Homs, com ha fet en altres ocasions el president de la Generalitat, Artur Mas, ha reiterat que a CiU li "agradaria que ERC fos al Govern". Poca estona després, davant el consell nacional d'ERC, Junqueras ha reiterat el compromís per "assegurar que Catalunya té un Govern fort en un moment difícil". També és cert que els republicans han deixat clar sempre que la fortalesa d'un Govern no depèn de quants partits l'integren, sinó del suport parlamentari que té, que aquesta setmana s'ha demostrat ferm. S'entreveuen setmanes d'intensitat i canvis polítics.

stats