Política26/04/2019

En Comú Podem es reivindica com la garantia perquè Ciutadans no tingui escó a Girona

Asens creu que "no serà fàcil però no és impossible" guanyar les eleccions

Xavi Tedó

GironaEl candidat d'En Comú Podem Jaume Asens ha reivindicat aquest divendres la seva candidatura com "la garantia" perquè Ciutadans no obtingui cap escó a Girona aprofitant una visita llampec a la capital, on la formació aquest cop no ha celebrat cap gran acte. Durant una atenció als mitjans a la capital gironina, Asens ha explicat que les enquestes apunten que el sisè escó de la demarcació oscil·la entre els comuns i la formació taronja, que podria obtenir per primera vegada representació territorial, i ha demanat que el vot "progressista i catalanista" es concentri en En Comú Podem perquè ells són "els únics" que podrien "parar els peus" a Ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, aquest últim dia de campanya electoral el candidat d'ECP ha assegurat que les sensacions són bones i creu que poden "trencar pronòstics". "Podem aconseguir guanyar les eleccions a Catalunya", ha dit Asens, confiat, i ha reconegut que "no serà fàcil però no és impossible".

Cargando
No hay anuncios

En relació a les enquestes, el candidat dels comuns ha defensat que ells han nascut "per desafiar les enquestes" en resposta als modestos resultats de les últimes eleccions, tot i que després ha afegit que els sondejos apunten que poden "remuntar" i "consolidar la tendència".

Asens ha insistit que són "el doble vot útil", perquè creu que poden frenar tant un govern de Vox amb el PP i Cs com "l'amenaça real" d'un executiu de Ciutadans amb el PSC, i ha reivindicat la possibilitat d'un govern dels socialistes amb EPC i Unides Podem.

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, el candidat al Congrés per la demarcació gironina, Joan Luengo, ha assegurat que "presentaran batalla" al Congrés i ha apuntat que la seva és "l'única" formació que ha presentat propostes concretes per al territori". Així, Luengo ha demanat el vot per a la seva candidatura per aconseguir el màxim nombre de diputats i per "fer Jaume Asens ministre".