Política26/01/2015

Unió ajorna fins després de les municipals els debats de Construïm sobre el procés sobiranista

La jornada estava prevista per dissabte 31 de gener i la cloenda anava a càrrec de Josep Antoni Duran i Lleida

Roger Mateos

BarcelonaUnió ha decidit ajornat la jornada de debat de Construïm sobre el procés sobiranista fins després de les eleccions municipals del 24 de maig, segons han explicat a l'ARA fonts democristianes. Inicialment, la jornada estava programada pel 31 de gener i, fins i tot, la direcció d'Unió el dilluns de la setmana passada havia donat a conèixer l'ordre d'intervencions i els ponents dels debats, que havien de culminar amb la cloenda a càrrec de Josep Antoni Duran i Lleida.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ara volem centrar-nos en les municipals", han explicat les fonts consultades per justificar l'ajornament. Encara no hi ha nova data per a la celebració d'aquest debat sobre el procés. Unió, de fet, té un delicat debat intern a l'horitzó més immediat: com afrontar les eleccions del 27 de setembre. Duran es nega a considerar-les unes plebiscitàries sobre la independència i el partit encara no s'ha pronunciat sobre el full de ruta cap a l'estat propi que estan elaborant les forces sobiranistes.

Cargando
No hay anuncios

A les municipals, llevat de casos puntuals, CDC i Unió hi concorreran unides, però no està clar què passarà el 27-S. Dependrà en bona mesura del debat intern que desenvolupin els democristians sobre si fer pinya amb Artur Mas o separar-se del seu pla cap a l'estat propi.