Política 26/01/2015

Unió ajorna fins després de les municipals els debats de Construïm sobre el procés sobiranista

La jornada estava prevista per dissabte 31 de gener i la cloenda anava a càrrec de Josep Antoni Duran i Lleida

Roger Mateos
1 min
Duran fuig del front que vol bastir Mas ERC pressiona per fer “eleccions constituents”

BarcelonaUnió ha decidit ajornat la jornada de debat de Construïm sobre el procés sobiranista fins després de les eleccions municipals del 24 de maig, segons han explicat a l'ARA fonts democristianes. Inicialment, la jornada estava programada pel 31 de gener i, fins i tot, la direcció d'Unió el dilluns de la setmana passada havia donat a conèixer l'ordre d'intervencions i els ponents dels debats, que havien de culminar amb la cloenda a càrrec de Josep Antoni Duran i Lleida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ara volem centrar-nos en les municipals", han explicat les fonts consultades per justificar l'ajornament. Encara no hi ha nova data per a la celebració d'aquest debat sobre el procés. Unió, de fet, té un delicat debat intern a l'horitzó més immediat: com afrontar les eleccions del 27 de setembre. Duran es nega a considerar-les unes plebiscitàries sobre la independència i el partit encara no s'ha pronunciat sobre el full de ruta cap a l'estat propi que estan elaborant les forces sobiranistes.

A les municipals, llevat de casos puntuals, CDC i Unió hi concorreran unides, però no està clar què passarà el 27-S. Dependrà en bona mesura del debat intern que desenvolupin els democristians sobre si fer pinya amb Artur Mas o separar-se del seu pla cap a l'estat propi.

stats