Política 08/01/2015

Andorra assegura que el nou conveni amb Espanya "rebaixa" les exigències per demanar informació fiscal

Espanya deixarà de gravar amb el 24% els serveis que les empreses o professionals andorrans puguin prestar al país veí

Oriol March
1 min

Ordino (Andorra)El ministre de Finances andorrà, Jordi Cinca, va assenyalar ahir en roda de premsa que l'impost als no residents s'esfuma amb el conveni de no doble imposició (CDI) que signaran aquest dimecres el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i el mateix Cinca. L'impost als no residents permet ara ingressar 14 milions anuals i s'aplica a les persones o les empreses que obtenen rendes al Principat d'Andorra i que no hi resideixen. Espanya també deixarà de gravar amb el 24% els serveis que les empreses o professionals andorrans puguin prestar a l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cinca va reconèixer que l'acord suposarà una "rebaixa" de les exigències que haurà de complir Espanya a l'hora de sol·licitar informació fiscal. "No és una cessió, és una evolució internacional", va indicar el ministre de Finances. "El sedàs és més ampli. Cada vegada es busquen mecanismes que accelerin el compliment de la demanda i justificant sobre qui es fa la sol·licitud i per què", va afegir Cinca.

Els responsables andorrans eviten parlar del cas Pujol i asseguren que no està a l'ordre del dia. "La visita és una bona ocasió per mostrar tot allò que està fent Andorra de cara a l'homologació i la internacionalització. Les relacions entre els dos estats van molt més enllà d'un cas puntual", va considerar el també portaveu del govern d'Andorra.

stats